Tervehdys,

On marraskuun ensimmäinen päivä ja istun hotellihuoneessa työreissullani ja mietin, että jäljellä on enää reilu kaksi kuukautta aikaa valmistautua uuteen Suomen pituiselle retkelle. Hiihtäen.

Viime reissusta, Halkimelonta2016 on vierähtänyt aikaa 6,5 vuotta ja tuo aika on mennyt pelottavan nopeasti. Vaikka kyseinen aikajakso on sisältänyt paljon elettyä elämää, kartuttanut kokemuksia ja muistoja niin silti ei voi kuin todeta ”vauhdin” edelleen kiihtyneen elämässäni. Tämän sanon neljäkymmentä-… hmm, -kolmevuotiaana! Jostain täytyi siis kehittää itselle käsijarruntyyppistä ratkaisua arjen hulinaan ja tällainen pitempi vaellushan palauttaa ihmisen tehokkaasti luonnollisempaan rytmitykseen ja ennen kaikkea asettaa hänet perustavaa laatua olevien asioiden äärelle, kuten; lämmin ruoka, kuivat sukat, ankara puuhastelu leirin saavuttamiseksi sekä raukeana nukahtaminen.

Julkaisten vaellukseltani kuvareportaaseja sopivin väliajoin ja toivon, että voin välittää teille tunnelmia talvisesta (hyvin toivottavasti lumisesta) Suomesta, sen pituiselta matkaltani Rajahiihto2023.

Yllä olevat kuvat ovat UKK:n kansallispuistosta Antti Kamppilan kanssa tehdyltä hiihtoreissulta kevättalvelta 2022.

-Jukka