Tervehdys,

Onkin taas kuukausi vierehtänyt ja reissun alkuun kuukausi aikaa.
Onneksi sääkartoilla näkyy pikkuhiljaa pakkasia ja lumisateita Etelä-Suomessakin, eritoten Itä-Suomessa, jossa hiihtämisen pitäisi aluksi onnistua.
Valmistautuminen ja varustautuminen jatkuu.
Valmistauminen fyysisesti pitkälle retkelle on tärkeää. Varsinkin tällaisen istumatyön tekijälle. Joudun ajamaan työssäni paljon autoa ja kuten toimistopöytääkin, tulisi ajoasentoakin voida vaihtaa seisaaltaan tehtäväksi, hymähtelen ajellessani.
Pidän ajatuksesta revitellä kunnon kohottamiseksi ensin täällä sivistyksen parissa josko joku paikka repsahtaa, niin pääsee helposti hoitoon. On oltukin jo ja apua saatu.
Ajattelen, että hyväkuntoisena on helpompi päästä retkirutiiniin kiinni ja nauttia ajoittain olostaan. Ja on se toki turvallisuuskysymyskin, että suksen lipsuessa ei sattuisi pahempaa kuin sadattelu.
Oma valmistautuminen on paljolti ollut juoksua, vetämistä, kumiremmijumppaa ja hyötyliikuntaa. Hyötyliikunta on tähän aikaan rankamettää. Ihan parasta sellaista. Sahan sammuttua, kun ottaa kuulosuojat pois niin ympärillä on äänettömyys ja evästauolla nuotion rätinä.

-Jukka